Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

ONE STEP CLOSERΜπορώ αν θέλετε να σας περιγράψω με κάθε λεπτομέρεια την περσινή σχολική χρονιά. Όλα. Τα πάντα. Τους συμμαθητές , τους καθηγητές , την τάξη , τις εκδρομές , τις τιμωρίες , τις πλάκες , το μάθημα , τους χορούς , την περιβαλλοντική. Τα θυμάμαι όλα και ξέρω πως δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Γιατί τα καλύτερα δεν τα ξεχνάς ποτέ. Και η 3η Γυμνασίου ήταν η καλύτερη.
Ευτυχώς για μένα το κατάλαβα νωρίς και φρόντισα να την απολαύσω όσο περισσότερο μπορούσα. Ήταν η πρώτη χρονιά που ευχόμουν να μην τελειώσει. Ήθελα κι άλλο απ’ αυτήν την ατμόσφαιρα της καρδιάς της εφηβείας . Αλλά τελείωσε – σιγά μη δεν τελείωνε.
Ήταν τότε που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Ήλιος , θάλασσα , ζέστη , διακοπές. Και κάπου εκεί μέσα στις διακοπές , κάτω απ’ τον ήλιο , μέσα στη θάλασσα , με χτύπησε η ζέστη στο κεφάλι και κατάλαβα πως είχα μόλις τελειώσει το γυμνάσιο. Είχα τελειώσει το γυμνάσιο. Κι ας μου φαινόταν η πρώτη μου φορά εκεί σαν προχθές.


 
Γυμνάσιο. Άλλος μπαίνεις , άλλος βγαίνεις , πολλά ζεις , λίγα ξεχνάς. Βέβαια τώρα θα μου πείτε «Τώρα που πήγες  στο Λύκειο όλα απλά σου φαίνονται». Μα ακριβώς επειδή δεν είναι καθόλου απλά, και εσείς δεν μπορείτε να ξέρετε τι σας περιμένει, ακούστε μερικές συμβουλές από κάποια που κάποτε βρισκόταν στη θέση σας.
 
Πρωτάκια, είναι φυσικό να μην ξέρετε τι σας γίνεται και να μην έχετε ιδέα ακόμα τι είναι το Γυμνάσιο. Σας καταλαβαίνω , κι εγώ πρωτάκι είμαι. Έχετε μπροστά σας τρία υπέροχα χρόνια και είναι στο χέρι σας να τα κάνετε ακόμα καλύτερα. Μαζέψτε εμπειρίες , αναμνήσεις  (και καλές και κακές) ,  μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε , χτίστε γερές βάσεις αλλά μην σκοτωθείτε στο διάβασμα και στα φροντιστήρια – υπάρχει το Λύκειο γι αυτό, – και προσέξτε.  Μέσα σε αυτά τα χρόνια θα αλλάξετε πολύ ,  πάρα πολύ.  Φροντίστε αυτή η αλλαγή να είναι προς το καλύτερο γιατί μάλλον θα σας ακολουθεί για πάντα.  Πάνω απ όλα όμως φροντίστε να το απολαύσετε με την ψυχή σας.
 
Σε σας της δευτέρας , κουράγιο. Διανύετε μια – κατά τη γνώμη μου πάντα – βαρετή και δύσκολη χρονιά. Τις λιγότερες αναμνήσεις που έχω απ ΄το Γυμνάσιο τις έχω απ τη Δευτέρα. Τίποτα δεν συμβαίνει παρά μόνο τα κλασσικά της μαθητικής ζωής. Οι περισσότεροι ίσως το ρίξετε στο διάβασμα,  αλλά μην ανησυχείτε,  – θα σα περάσει στην Τρίτη. Και επειδή δεν λέει να περάσει μια χρονιά έτσι χωρίς κάτι , οτιδήποτε , προσπαθήστε να την κάνετε ενδιαφέρουσα και να με διαψεύσετε  (και οι κοπάνες μετράνε). Αλλά με μέτρο, πολύ μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου